Kapalı burun estetiği operasyonu, burun estetiği yaptırmak isteyen ve ameliyat esnasında oluşabilecek komplikasyonlardan korkan ya da ameliyat izi kalması durumunu yaşamak istemeyen kişilerin genellikle tercih ettiği bir yöntemdir. Kapalı burun estetiği yöntemi genel olarak tecrübeli estetik cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Bunun nedeni ise kapalı burun estetiği operasyonlarında burun derisi kaldırılmadan işlem yapılmasıdır. Bu nedenle operasyonu gerçekleştiren cerrahın, burun yapısını tam anlamı ile göremediği için işlem yapması daha zor olur. Cerrahın tecrübesi ile eş değer oranda başarı sağlanır.
Kapalı burun estetiği ameliyatları da iki şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemlerden ilki; işleme başlarken burnun ucundaki kıkırdaklar görülmeden, burun kanat kıkırdağının üst bölgesinden 3-5 mm’lik bir parça çıkarılır. Burnun kemerli kısmı cerrahi müdahale ile yerinden alınır ve burun kemiği daraltılır. Bu operasyon genellikle 1-2 saat içinde biter. Operasyon sonrasında sonuçların olumlu olması açık burun ameliyatına göre daha yüksektir. Özellikle enfeksiyon kaynaklı iltihap sorunları veya dikiş izi daha az görülür. Fakat diğer kapalı burun estetiği ameliyatı yöntemine göre de daha az etkilidir.
İkinci kapalı burun ameliyatı yönteminde ise; burnun ucu kıkırdakları delikler içinde doğurtulur. Bu şekilde açık teknik rinoplasti yöntemi ile burun kemeri alınır. Daha sonra burun ışıkları yeniden oluşturulur. Bu operasyon her ne kadar zor görünse de burnun kıkırdak yapısı görüldüğü ve hastanın burnu daha net göründüğü için ameliyat bitmeden burun üzerinde değişiklikler yapılabilir.
Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası
Kapalı burun estetiği ameliyatı sonrasında kişinin yüz bölgesinde nadiren şişlikler oluşabilmektedir. Açık burun ameliyatı ile karşılaştırıldığı taktirde komplikasyonlar daha az görülür. İçeriden işlem yapılması ve burun derisi kaldırılmaması nedeniyle kişi günlük hayatına daha kolay döner. Kapalı burun ameliyatı sonrası kişilerde nefes darlığı sorunları görülebilir. Çünkü meydana gelen şişlikler kişinin rahat nefes almasını engeller, ancak bu durum geçicidir. Şişliklerin inmesiyle beraber normal nefes alış verişi sağlanır. Şişlikler indikten sonra hala nefes darlığı çekilirse bu durumda hastanın doktoruna başvurması gerekir. Operasyon sonrasında kişide herhangi bir ameliyat izi kalmaz.